sâmbătă, 7 august 2010

Retete culinare - Fasole uscata cu afumatura




Ingrediente:

- 700 g fasole uscata (eu am avut alba)
- 500 g afumatura (scaricica si gusa)
- 3 cepe
- 1 morcov
- 300 g suc de rosii
- foi de dafin
- telina frunze
- patrunjel si marar
- 2 catei de usturoi
- sare si piper

Preparare:

Se curata, se spala fasolea si se pune la fiert in 3-4 l de apa. Se schimba apa de 2-3 ori.
Cat timp fierbe fasolea, ca sa nu ne plictisim, spalam si taiem gusa si scaricica. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa si usturoiul le taiem marunt si morcovul il dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita, destul de mare, se incinge ulei si se inabusa afumatura cu ceapa, usturoiul si morcovul. Se sting cu sucul de rosii si cu putina apa. Se pun foile de dafin si piperul, dupa gust si se lasa pe aragaz la foc foarte mic.
Cand fasolea este fiarta bine, se pune in cratita cu afumatura, care am lasat-o la foc mic. Turnam peste apa in care a fiert fasolea, atat cat avem nevoie (eu am pus mai multa sa fie zeama berechet). Lasam sa fiarba cam 30 de minute.
Inainte sa fie gata adaugam sarea si verdeata si mai lasam 2 minute.
Pofta buna!


Citeste si:
Rulouri din pangasius
Lipsa vitaminei B 6 si consecintele ei
Sote din maruntaie de pui

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...