Ingrediente:
- 4 fileuri de pangasius
a cca. 200 g fiecare
- sare
- 2 lingurite pasta de
sardele
- 8 felii bacon, taiat subtire
- 4 felii cascaval
- 40 g unt
- 1/4 l vin alb sec
- 1 lamaie
- 1 foaie de dafin
- 1/8 kg smantana
- 1 galbenus
- 1/2 lingura sos de soia
-orez, parmezan, unt, supa
Preparare:
Pestele se spala in apa rece, se sterge cu hartie absorbanta de bucatarie si se sareaza.
Fileurile de pangasius astfel pregatite se ung cu putina pasta de sardele.
Se asaza apoi peste fiecare cate doua felii de bacon si o felie de cascaval.
Fileurile de peste astfel umplute se ruleaza si se prind cu scobitori sau cu mici tepuse din lemn.
Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc rulourile de pangasius.
Se incalzeste vinul, apoi se toarna peste peste. Se adauga o felie de lamaie si foaia de dafin si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cca. 15 minute.
Cand sunt gata se scot rulourile cu o spumiera si se tin la cald. Se strecoara sosul si se pune din nou in cratita.
Se pune smantana in cratita, se amesteca putin pe foc, se ia vasul de pe plita si se leaga sosul cu galbenusul de ou; se amesteca apoi cu sosul de soia.
Se pun rulourile de peste in sos si se incalzesc impreuna cateva minute.
Se servesc calde, cu sosul turnat deasupra, cu garnitura de orez fiert in supa, presarat cu parmezan ras si bucatele de unt. Se garnisesc cu felii de lamaie si marar verde.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu