joi, 12 august 2010

Retete de post - Paine de casa


Ingrediente:

- 1 kg faina
- 50 g drojdie proaspata
- 2 lingurite cu sare
- 2-3 linguri ulei
- apa calduta (cca. 600 ml.)

Preparare:

Facem maiaua:dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creasca , 15 minute.
Cernem faina intr-un vas mai mare. Adaugam sarea si amestecam usor.
Facem un gol in mijlocul fainii si turnam acolo maiaua, dupa care turnam treptat apa calduta si framantam energic.Din cand in cand stropim aluatul cu putin ulei.
Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu un servet si il lasam la crescut, la caldura, aproximativ 30 de minute.
Aluatul modelat il asezam intr-o forma unsa cu ulei si il crestam cu un cutit. Il lasam la crescut cca. 15 minute, apoi coacem painea in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 40-45 minute.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...