marți, 24 august 2010

Retete culinare - Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui




Ingrediente:

- 6 aredei grasi
- 1,5 kg vinete
- 1/2 kg dovlecei
- 4 rosii mari
- 2 morcovi mari
- 2-3 cepe
- 1 ardei iute
- 6 pulpe superioare
- 200 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin alb sec
- ulei
- sare, piper, cimbru
- 3 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- patrunjel

Preparare:

Punem la fiert pulpele cu o ceapa mica, intreaga.
Coacem, pe tabla, ardeii grasi, rosiile, ardeiul iute si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete.
Curatam, spalam si taiem cubulete, vinetele si dovleceii. Morcovul il curatam, spalam si il dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Taiem marunt o ceapa si cateii de usturoi.
Intr-o cratita incapatoare incingem ulei si calim vinetele cu dovleceii. Adaugam ceapa cruda, usturoiul. Stingem cu sucul de rosii si adaugam restul de legume coapte.
Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din zeama si o dezosam.
Adaugam carnea peste legume si punem 3 foi de dafin, cimbru, piper, sare si zeama in care a fiert carnea si dam la cuptor pana scade sosul la jumatate. Punem vinul si mai lasam 10 minute.
Scoatem de la cuptor si adaugam patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Buna tocanita!Mmmm...
    Imi plac adeii copti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...