marți, 24 august 2010

Retete culinare - Tocanita de legume coapte cu pulpe de pui




Ingrediente:

- 6 aredei grasi
- 1,5 kg vinete
- 1/2 kg dovlecei
- 4 rosii mari
- 2 morcovi mari
- 2-3 cepe
- 1 ardei iute
- 6 pulpe superioare
- 200 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin alb sec
- ulei
- sare, piper, cimbru
- 3 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- patrunjel

Preparare:

Punem la fiert pulpele cu o ceapa mica, intreaga.
Coacem, pe tabla, ardeii grasi, rosiile, ardeiul iute si o ceapa. Dupa ce s-au copt, le curatam si le taiem cubulete.
Curatam, spalam si taiem cubulete, vinetele si dovleceii. Morcovul il curatam, spalam si il dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Taiem marunt o ceapa si cateii de usturoi.
Intr-o cratita incapatoare incingem ulei si calim vinetele cu dovleceii. Adaugam ceapa cruda, usturoiul. Stingem cu sucul de rosii si adaugam restul de legume coapte.
Cand carnea este aproape fiarta, o scoatem din zeama si o dezosam.
Adaugam carnea peste legume si punem 3 foi de dafin, cimbru, piper, sare si zeama in care a fiert carnea si dam la cuptor pana scade sosul la jumatate. Punem vinul si mai lasam 10 minute.
Scoatem de la cuptor si adaugam patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...