sâmbătă, 28 august 2010

Retete - Sufleu de ficat



Reteta si pozele apartin prietenei mele Diana IMPERFECTADARONESTA.
Multumesc, Diana!



Ingrediente :

- 500 g ficat de porc
- 6 oua
- 100 g faina
- 150 g unt
- 350 ml lapte
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- patrunjel verde


Prerarare:

Oparesti bine ficatul, il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .
Restul de unt se topeste si se amesteca cu faina si laptele si se fierbe , 10-15 min , la foc mic, mestecand mereu. . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga pe rand galbenusurile , ficatul si cascavalul ras .
La sfarsit se incorporeaza si albusurile batute spuma . Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit (150 de grade ) in cuptorul preincalzit , pana cand se rumeneste frumos .Se decoreaza cu nelipsitul patrunjel verde .
POFTA BUNA , este delicios si nu necesita paine ( parerea mea ) si nici garnituri sofisticate , dar fiecare , cum doreste .

8 comentarii:

  1. Imi place RETETA PRIETENEI TALE...CRED CA E O GOSPODINA DESAVARSITA...! si o voi incerca....
    ficatul il foloseam numai prajit cu mamaliga,sau...
    cu ulei ,ceapa si morcov ras f. fin si fiert
    impreuna ...ls sfarsit o lingura de bulion si inca fiert putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. CRED CA AR FI SUPER,NUMAIDECIT O INCERC

    RăspundețiȘtergere
  3. Am încercat rețeta, e splendidă, dar cred că am greșit undeva (în loc de făină am pus ceva asemănător), cert e că am scăpat de toate pisicile vagaboande pe o rază de un km. Azi încerc și cu soacră-mea...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...