Ingrediente:
- jumatate de piept de curcan
- 500 g orez
- 200 g cascaval ras
- 150 g smantana
- 4 oua
- 2 ardei grasi, unul rosu si unul verde
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 3 linguri ulei
- 2 linguri patrunjel
- sare, piper, boia dulce
Preparare:
Se curata ardeii si se spala. Se curata ceapa, se spala carnea, se sterge, se taie totul marunt si se caleste cca. 5 minute in ulei incins.
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid. Se adauga 1 l de apa, se condimenteaza, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute. Se raceste.
Se amesteca ouale cu smantana si 150 g cascaval. Se adauga la orez. Se incalzeste cuptorul bine si se unge o forma de tort.
Se transfera orezul in forma si se niveleaza. Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza peste orez. Restul de cascala si patrunjelul se presara peste rosii si se coace cca. 20 de minute. Se scoate tortul din forma si se orneaza cu verdeata.
Pofta buna !
- jumatate de piept de curcan
- 500 g orez
- 200 g cascaval ras
- 150 g smantana
- 4 oua
- 2 ardei grasi, unul rosu si unul verde
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 3 linguri ulei
- 2 linguri patrunjel
- sare, piper, boia dulce
Preparare:
Se curata ardeii si se spala. Se curata ceapa, se spala carnea, se sterge, se taie totul marunt si se caleste cca. 5 minute in ulei incins.
Se adauga orezul si se caleste pana devine translucid. Se adauga 1 l de apa, se condimenteaza, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute. Se raceste.
Se amesteca ouale cu smantana si 150 g cascaval. Se adauga la orez. Se incalzeste cuptorul bine si se unge o forma de tort.
Se transfera orezul in forma si se niveleaza. Se spala rosiile, se taie felii si se aseaza peste orez. Restul de cascala si patrunjelul se presara peste rosii si se coace cca. 20 de minute. Se scoate tortul din forma si se orneaza cu verdeata.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu