Ingrediente:
- 500 g masline fara samburi
- 150 g pesmet
- 100 ml ulei de masline
- 6-7 catei de usturoi
- sare
Preparare:
Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare, mai adaugam putin ulei.
Facem o crema de usturoi: usturoiul zdrobit il frecam cu sare si cu putin ulei, pana obtinem o pasta.
Punem usturoiul peste masline si amestecam. Presaram pesmetul si mixam pana se incorporeaza. Se pastreaza la rece pana la servire.Este foarte buna servita pe paine prajita.
Pofta buna!
Cred ca este buna!
RăspundețiȘtergereVoi incerca si eu!
Am inteles ca se pot freca si cu unt.
RăspundețiȘtergereImi plac mai mul;t nefrecate si neamestecate cu nimic
RăspundețiȘtergere