Ingrediente:
- 1,5 kg crap fara cap
- 2 kg ceapa
- 250 ml ulei
- 150 g bulion
- 100 ml vin
- 150 g usturoi
- 500 g rosii proaspete
- 50 g verdeata
- 50 g sare
- 2 g piper
- 2 g boia
- un fir de cimbru
Preparare:
Pestele curat si spalat bine se taie in portii, se sareaza si se lasa pe o farfurie. Ceapa curatata se taie julienne, se prajeste in ulei infierbantat si se stinge cu pasta de bulion. Se adauga vinul, piperul pisat, boiaua, sarea, cimbrul si usturoiul taiat marunt, lasand sa fiarba aproximativ 15 minute. Se trece compozitia intr-o tava, iar peste ea se aseaza pestele. Pe fiecare bucata de peste se aseaza cate o bucata de rosie, se presara cu verdeata taiata marunt si se introduce tava la cuptor, unde se lasa 20 de minute.
Se serveste rece sau calda.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu