vineri, 23 iulie 2010

Supa - Crema de telina




Ingrediente pentru 6 portii:

- telina       0,500 kg                 
- unt          0,050 kg                 
- cascaval     0,100 kg                 
- ceapa        0,100 kg                 
- praz         0,100 kg
- cartofi      0,150 kg
- faina        0,020 kg
- lapte        0,200 l
- sare         0,015 kg

Preparare:

Se curata telina, ceapa si prazul, se spala, se taie in bucati potrivite si se pun sa fiarba in 2 litri de apa rece.Cand s-au inmuiat pe jumatate se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in patru.Odata zarzavatul fiert se da prin sita, se adauga zeama impreuna cu faina desfacuta in lapte si sarea de cuviinta.Dupa 5 minute de fiert la foc bland se pune untul si cascavalul ras.Se serveste cu crutoane de paine prajita,crochete de cartofi,saleuri.
Pofta buna !
Dupa " Albumul Literar Gastronomic "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...