Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Ingrediente pentru umplutura:
-500 g carne tocata (dupa preferinte:pui,porc)
-500 g ciuperci
-un pahar de vin alb,sec
-un pahar de smantana
-o ceapa mica
-o legatura marar
-sare, piper dupa gust
Ingrediente pentru aluat:
-500 g faina
-un pliculet drojdie uscata
-o cana de apa calduta
-o cescuta ulei caldut(preferabil de masline)
-o lingurita sare
Preparare:
Caliti carnea, ciupercile si ceapa,in putin ulei si adaugati vinul.Lasati pana scade ,de tot,zeama.Dati-o de pe foc si adaugati smantana si mararul.
Framantati un aluat ca de pizza(vezi reteta video).Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi subtiri.Ungeti tava cu ulei si presarati pesmet.Puneti prima foaie peste care intindeti umplutura.A doua foaie taiati-o fasii de un cm.Peste
umplutura puneti fasiile de aluat,aranjate sub forma de grila.Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!
V-am adaugat linkul in blogul nostru "retete ilustrate" la sectiunea bloguri culinare. O zi buna.
RăspundețiȘtergerePoza unde e.?.
RăspundețiȘtergereDeliciu!
A venit si poza.
RăspundețiȘtergereIam ,Iam ce pofa mi s-a facut.
RăspundețiȘtergereSunt fan Electrolux.Felicitari!mi-ar fi de folos ustensile de bucatarie noi. eanamariamagdalena@yahoo.com
RăspundețiȘtergeresunt fan Electrolux.Felicitari!mi-ar fi de folos niste ustensile de bucatarie noi eanamariamagdalena@yahoo.com
RăspundețiȘtergerece frumusete de tarta,imi plac tartele cu ciuperci,am sa incerc si cu carne
RăspundețiȘtergereyadydeea_puss[at]yahoo[dot]com
Delicioasa combinatia, o sa incerc si eu pentru 1 Decembrie! Imi plac retetele de pe acest blog, sunt in general simple si economice!
RăspundețiȘtergereArata delicios si e si destul de ieftina pentru vremurile actuale! O sa o incerc maine, pentru 1 Decembrie, sa fie ceva mai deosebit.
RăspundețiȘtergereMihaela, poate scrii adresa de email si nu lasi doua comentarii la aceiasi postare.
ȘtergereNe place foarte mult placinta cu carne si ciuperci!Arata tare bine si ne place ca ati ales sa faceti si gratar din aluat:)
RăspundețiȘtergerecontact@sisterskitchen.ro
mniam...e de incercat
RăspundețiȘtergere