joi, 29 iulie 2010

Retete - Peste in sos de smantana


Ingrediente:

- 4 bucati file de peste
- 250 g morcovi
- 250 g telina
- 100 g unt
- 5 linguri vin alb
- 125 ml smantana
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de patrunjel
- 50 g parmezan sau cascaval ras
- zeama de lamaie
- sare, zahar, piper

Preparare:

Se spala pestele, se sterge cu un servetel de bucatarie, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa cam 20 de minute.
Se curata morcovii si telina, se spala si se taie fideluta. Se calesc in ulei incins.Se condimenteaza cu sare si zahar, se sting cu vin si se lasa sa fiarba circa 20 min. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se condimenteaza pestele si se aseaza intr-o forma de sufleu.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca galbenusul cu patrunjelul si parmezanul si se adauga la smantana. Se scurg legumele si se adauga. Se intinde compozitia peste peste, se netezeste si se coace cca. 30 de min.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...