vineri, 9 iulie 2010

"TARGUL care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!"

Prima editie a targului de produse si bucate traditionale romanesti "TARGUL care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!", se va derula in perioada 23 iulie-25 iulie 2010, in Parcul Lia Manoliu.

Evenimentul este organizat de compania Houston NPA in parteneriat cu Sonimpex Serv Com (producator al "Magiunului natural de prune Topoloveni" - produs traditional romanesc) si Asociatia Culturala Mihai Eminescu.

La prima editie, targul se va bucura de participarea producatorilor munteni care vor oferi spre degustare si vanzare produse (carne, branzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri si condimente, paine de casa, dulciuri, etc.) dupa retete transmise in familie de-a lungul mai multor generatii, bucate traditionale taranesti 100% naturale, fara conservanti si fara E-uri.

Targul desfasurat intre 23-25 iulie in Bucuresti aduce in prim plan zona Munteniei si alti invitati speciali, urmand ca la editiile viitoare sa fie promovate si alte regiuni geografice ale Romaniei.

Targul se va derula lunar, la sfarsitul celei de-a treia saptamani, si vizeaza promovarea micilor fermieri si producatorilor de specialitati traditionale de calitate.

Noutatea acestui Targ este reprezentata de impletirea traditiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare si buna dispozitie romaneasca.

La prima editie (intre 23-25 iulie) o echipa de dansatori din Topoloveni va face demonstratii si ii va initia pe cei interesati in Brauletul de Topoloveni si alte dansuri traditionale.

In acest mod, vizitatorii pot degusta si cumpara produse romanesti sanatoase si naturale si se pot bucura in acelasi timp de o "hora la joc" si spectacole de dansuri folclorice.

Articol preluat de pe: http://gastronomie.ele.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...