vineri, 23 iulie 2010

Sfaturi culinare 3

Mirosul de varza acra
* Mirosul de varza acra, gulii sau conopida nu se raspandeste in bucatarie, daca in oala pusa la fiert se introduce o bucata de paine uscata sau un cartof crud curatat.

Varza
* Varza nu se acreste prea tare daca se pune in borcan ( butoi ) O bucata de lemn de mesteacan, spalat bine.

Pastrarea verzei
* Pastrarea verzei acre un timp mai indelungat este posibila, daca se adauga din cand in cand o bucata de zahar cubic.

Taierea cepei
* Taierea cepei fara a produce lacrimare se poate face ,daca o stropim inainte cu 2 parti apa si 1/3 otet sau daca infingem paine in varful cutitului.

Scaderea siropului
* Pentru a impiedica scaderea siropului din compoturi,puneti staniol intre cele doua straturi de celofan.

Zaharisirea dulcetii
* Zeama de lamaie, adugata in dulceata, impiedica zaharisire acesteia.

Vinetele coapte
* Vinetele coapte pe gratar sau pe jar nu se inegresc, daca veti adauga la salata o lingura de zahar.

Cartofii pentru iarna
* Cartofii pentru iarna se vor pastra mai mult timp, daca vor fi acoperiti cu praf de carbune de lemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...