duminică, 13 aprilie 2014

Saramura de macrou



Igrediente: - 2 Kg macrou - 1 kg rosii, bine coapte - 1 kg ardei capia - 1 cutie rosii in bulion - 1 ceapa mare - 1 ardei iute - usturoi, dupa gust, cam o capatana - 1 legatura de patrunjel - sare grunjoasa, pentru copt - piper - 3 linguri ulei Cardinal, presat la rece, 100% natural ( O bunatate! INCERCATI-L!)


Adăugaţi o legendă




Preparare: Curatam, spalam si portionam pestele. Il lasam sa astepte pana ce punem sosul la foc. Pe o tabla de copt presaram sare grunjoasa si coacem rosiile si ardeii capia. Dupa ce s-au copt, ii curatam si ii taiem in bucatele maricele. Curatam ceapa si o taiem. Intr-o cratita, de tuci, punem uleiul la incins si calim ceapa. Cand ceapa s-a colorat putin, adaugam rosiile in bulion si le strivim cu o furculita. adaugam rosiile si ardeii copti si taiati. Taiem marunt ardeiul iute si il adaugam si pe el. Punem 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic circa 45 de minute, In acest timp, pe tabla presarata cu sare, frigem pestele. Cand este gata il curatam de sare. Cand sosul este aproape gata adugam piper dupa gust, usturoiul curatat si strivit si bucatile de peste. Lasam sa mai fiarba, la foc mic, inca un sfert de ora si luam de pe foc. Adaugam patrunjelul spalat si taiat grosier. Punem un capac si lasam 10 minute, dupa care servim. Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Yammmiiii....Cum o fi saramura de macrou? Eu fac saramura de crap, cu macrou nu am incercat inca :))
    dn_zaharia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu crap am mancat si eu, cu macrou a incercat mama sa-l faca la cuptor dupa o alta reteta, dar care semana cu aceasta reteta si a iesit cat de cat bun, oricum mie pestele prajit imi place cel mai mult, altfel trebuie sa-i scot oasele si ma plictisesc cand mananc:). Macroul insa e ideal fiindca nu are oase. agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macroul este foarte bun in saramura si totusi zama face toti bani!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...