marți, 15 aprilie 2014

CAMPANIE RETETA BUNICII DIN ARDEAL - Supă de roșii cu busuioc

In Postul Pastelui haideti sa-i ajutam pe cei batrani si uitati de familii, gandindu-ne la parintii si bunicii nostrii, prin intermediul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei!
Trimiteti un sms la 8834 si donati 2 euro!!!





Ingrediente:

6-8 roșii coapte - tăiate cubulețe
3 morcovi - curățați de coajă și tăiați felii
1 ardei gras roșu - tăiat cubulețe
1 ceapă - tocată mărunt
5 căței de usturoi - tăiați felii
6-8 frunze de busuioc proaspăt
500ml supă de legume
2 lingurițe boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță piper
sare după gust
250ml lapte (eu am folosit lapte de migdale)
1 bucată de unt
ulei de măsline


Preparare:

Încingem câteva linguri de ulei de măsline într-o cratiță și călim ceapa și usturoiul câteva minute, până prind o culoare aurie.
Adăugăm apoi morcovii și îi lăsăm și pe ei vreo 5 minute, până se înmoaie puțin. Adăugăm apoi ardeiul gras și roșiile și lăsăm totul pe foc mediu până când se înmoaie roșiile (aprox. 5 minute).


Adăugăm frunzele de busuioc proaspăt și facem legumele piure cu ajutorul unui mixer vertical (sau le punem într-un blender). Mie îmi place supa cu un pic de textură, așa că nu le-am făcut chiar pastă. Readucem oala pe foc și adăugăm supa de legume și asezonăm cu boia, piper și cimbru. Mai lăsăm la foc mediu câteva minute, până obținem supa de consistența dorită. Amestecăm și untul și laptele, mai adăugăm sare după gust și mai lăsăm pe foc încă câteva minute.
Se servește caldă, asezonată cu piper și frunze de busuioc.
Merge de minune cu un sandwich toast cu brânză sau cu crutoane!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...