miercuri, 11 august 2010

Retete culinare - Ceafa de porc cu ceapa si ciuperci


Ingrediente:

- 4 bucati mari de ceafa de porc
- 250 g ceapa mica
- 250 g ciuperci
- 1 dovlecel
- 150 ml smantana
- 100 ml supa
- 40 g unt
- salvie uscata
- sare, piper

Preparare:

Se curata ceapa si ciupercile si se pun: intregi, taiate in doua sau in patru. Se curata dovlecelul, se spala se taie in doua pe lung, apoi se taie felii.
Se taie carnea in cubulete si se prajeste in unt. Se condimenteaza cu sare, piper si salvie si se scoate din tigaie. Se incalzeste bine cuprorul.
Se calesc in untul din tigaie cepele, ciupercile si dovlecelul cca. 10 minute. Se pun apoi impreuna cu bucatile de carne intr-o forma termoizolanta si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor si se coace cca. 30 de minute.
Zeama ramasa in tigaie se stinge cu smantana si cu supa si se ingroasa cu putina faina. Se condimenteaza sosul. Carnea se serveste cu sos Si un pahar de vin rosu.
Pofta buna !

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...