joi, 4 iulie 2013

Retete lacto-ovo-vegetariene - Gratin de dovlecei si vinete

O reteta inspirata de siteul  Diva In Bucatarie. Multumesc!


Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- 2 vinete medii
- 1 catel usturoi
- 120 g cascaval
- 30 g cascaval afumat
- 30 g telemea
- 2 oua
- sare
- piper proaspat macinat
- ulei pentru prajit
- 1 cub unt
- 2 linguri pesmet pentru tapetarea vasului


Preparare:
Spalam bine vinetele si dovleceii, eliminam capetele si ii taiem pe lung, in felii subtiri.
Curatam catelul de usturoi, il strivim cu mana si il calim, in foarte putin ulei, pana devine auriu. Scoatem usturoiul si calim vinetele si dovleceii. Ii scoatem pe un servetel absorbant, pentru a scapa de excesul de ulei.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, asezam alternativ, feliile de vinete si dovlecei, punand intre acestea cascaval afumat si 80 g cascaval taiat cuburi mari.

 Potrivim de sare si piper proaspat macinat.

Batem 2 oua, le condimentam cu putina sare si piper, adaugam telemeaua si restul de cascaval ras si amestecam bine.

 Turnam peste legume


 si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana se intareste compozitia de oua.

Pofta buna si spor la bucatareala!


2 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc si eu reteta! Pare foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte gustoasa si usor de facut, Laura!
      Multumesc de vizita!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...