miercuri, 17 iulie 2013

Dovlecei la cuptor


Ingrediente:

- 3 dovlecei medii spre mari sau 4 mai mici
- o mână de frunze de busuioc, tăiate mărunt
- 2 fire de ceapă verde, tocate mărunt
- o linguriță de cimbru uscat
- sare și piper
- 100g brânză albă - eu am folosit un mix de brânzeturi rase (Mozzarella, Edam și Cheddar), speciale pentru Pizza, de la Hochland
- 50g parmezan


Preparare:

Se pornește cuptorul și se încălzește la 180 grade C.
Tăiem dovleceii în cubulețe.

Mărunțim busuiocul.

Tocăm ceapa.

Apoi amestecăm dovleceii cu frunzulițele tocate de busuioc, cu ceapa, cimbrul, 50g din brânză, parmezanul și asezonăm cu sare și piper.

Tot acest amestec se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline în prealabil. 

Se dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Când dovleceii sunt aproape gata, se scoate vasul din cuptor și se presară și restul de brânză (celelalte 50g) deasupra, iar apoi se dă din nou la cuptor pentru alte 10-15 minute.

Sunt gata când brânza este complet topită și frumos rumenită. Se servește fierbinte.


Poftă bună si spor la bucatareala!

4 comentarii:

  1. E vremea dovleceilor si eu tot dovlecei am preparat :D Ai tai arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eeeee , si daca mai arunci si cateva linguri de smantana deasupra , nu-i nici un bai , nu ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este chiar indicat...daca nu esti la dieta! :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...