luni, 15 iulie 2013

Fursecuri cu fulgi de ovăz, merișoare și fulgi de ciocolată - ideale pentru stimularea lactației

Nora mea alăptează și pentru că era îngrijorată de cantitatea de lapte, i-am pregătit fursecurile astea. Drojdia de bere, germenii de grâu, semințele de in și fulgii de ovăz sunt niște ingrediente care ajută mult cu producția de lăptic pentru mamele care alăptează. Dar fursecurile sunt extraordinar de delicioase și sănătoase și potrivite pentru oricine vrea să le încerce!



Ingrediente:

2 linguri semințe de in
- 60ml apă
- 200g unt la temperatura camerei, cât mai moale
- 220g zahăr alb
- 80g zahăr brun
- 3 gălbenușuri
- 1 1/2 linguriță extract de vanilie
- 300g făină
- 30g drojdie de bere
- 1 lingură germeni de grâu
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 250g fulgi de ovăz (cât mai mari)
- 100g chipsuri de ciocolată
- 150g merișoare uscate

Preparare:

Se pornește cuptorul și se încinge la 175 grade C.
Semințele de in se presează într-un mojar sau într-o râșniță,

iar apoi se pun într-un mic vas împreună cu apa și se lasă la înmuiat pentru 5 minute.
Untul, zahărul alb și cel brun se mixează împreună până se obține o consistență cremoasă. Se adaugă gălbenușurile și vanilia și se amestecă până se incorporează.

Apoi se adaugă semințele de in cu tot cu apă și se amestecă totul cu o lingură de lemn.

Într-un alt vas, se amestecă făina, drojdia de bere, germenii de grâu, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Se adaugă peste aluatul de unt și se amestecă cu lingura de lemn până se incorporează perfect.

La final, se adaugă fulgii de ovăz, chipsurile de ciocolată și mersișoarele și se amestecă bine în aluat.


Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așează biluțe din aluat, de mărimea unei nuci, la distanță de 2cm una de alta.

Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute, până când marginile devin aurii. După ce se scoate tava de la cuptor, lăsați fursecurile 1 minut să se răcească pe hârtia de copt, după care transferați-le pe un grătar unde se lasă până se răcesc complet.


Poftă bună si spor la bucatarit!
Sa va fie de folos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...