luni, 8 iulie 2013

Negresa cu caise



Ingrediente:
- 150 g faina
- 150 g zahar
- 120 g unt
- 3 oua
- 6 linguri cacao
- 1 ciocolata amaruie 75% cacao. razuita
- 200 g iaurt natural
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
- 12 jumatati de caise
- 2-3 linguri zahar brun
- unt pentru uns tava




Preparare:
Luam o tava dreptunghiulara, o ungem bine cu unt (nu ne zgarcim) si o presaram bine, cu zahar brun (nu ne zgarcim).
Asezam caisele in tava, simetric, cu partea in care a fost samburele, in jos.

Sa trecem la aluat: frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul inglobandu-le usor,

apoi faina, cernuta, impreuna cu cacaua si praful de copt si apoi iaurtul si ciocolata rasa.



Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluat, amestecand cu o paleta de jos in sus, apoi rasturnam peste caise

si introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil si coacem pentru aproximativ 35-40 de minute.
Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce.Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe o alta tava si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate fix in centru.

Pofta buna si spor la bucatarit!
Sursa: aici . Multumesc Dana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...