vineri, 23 noiembrie 2012

Chef Mihai Neacsu de la restaurantul Casa Di Franco din Focsani, a gatit pentru dumneavoastra


Rulouri de vinete cu carne  
Chef Mihai Neacsu de la restaurantul Casa Di Franco din Focsani, a gatit pentru cititorii blogului Retete de mancaruri.




  •                                                                                                Str.Gari n.3
  •                                                                                 620012 Focsani, Romania
  •                                                                                               Rezervari la 
  • 0751868549
    0728941005
    0761310060





         
Ingrediente pentru  10 portii:
Vinete 1,5 kg
Carne toccata 1,5 kg
Pulpa de rosii 0,5 kg          
Mozzarella 0,5 kg
Salata verde 0,2 kg
Sare 0,005 kg
Piper 0,005kg

MOD DE PREPARARE :
Vinetele se feliaza pe lung in fasii de 4 mm asa fel incat sa obtinem fasii de 5 cm/ 10 cm . Se ung cu ulei  sa nu ozideze imediat . Se ia carnea tocata si se amesteca cu sare un pic de usturoi , piper si patrunjel . Se fac rulouri de vinete cu carne  3 bucati , se pun pe o tava de pizza unsa in prealabil cu ulei cu incheietura in jos, se introduce la cuptor. La jumatatea copturii se presara mozzarella  pentru gratinare. Intr-o tigaie separata se incalzeste pulpa de rosii cu putina apa ,sare, piper , ulei de masline si oregano. Dupa ce se scot rulourile gratinate din cuptor se aseaza pe farfurie turnandu-se sosul pe langa ele . Se orneza conform cu poza
Atentie :
In prima parte de coptura a rulourilor temperatura in cuptur trebuie sa fie de 180 grade iar pe sfarsit pentru ai da culoare se ririca temperature la 220 grade pana se obtine culoare dorita avand grija sa nu ardem vinetele!!!!!!!!!

7 comentarii:

  1. Cand am vazut poza credeam ca e sofisticat, dar cand am citit reteta nu-mi venea sa cred cat e de simplu de facut. Fug iute la market sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa-mi las adresa de email: mihaela_mihaela131@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. o reteta de nota 10. un chef talentat. felicitari. dar nu inteleg de ce fotografii ii tot pun sa pozeze ca niste ninja. bucatarii profesionisti sunt niste oameni blanzi, preocupati si pasionati de munca lor, adevarati artisti. nu cred ca ar trebui pozati asa .

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm.. arata delicios. Poate fac si eu. madalina_bejan2000@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta care pare foarte simpla la prima vedere, dar trebuie sa stim cand rulourile sunt coapte pe jumatate ca sa adaugam mozzarella. Asta inseamna maiestria unui Chef! Gustul bun al unui preparat este dat de pregatirea ca la carte!
    dn_zaharia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow! arata excelent! Eu prefer vinetele sa le prajesc si sa prepar un mujdei de usturoi si sa le mananc ca pe bucati:). De asemenea intocmai procedez si cu dovlecelul care il dau inainte prin faina si ou. Pentru acestea sunt in stare sa las si bucatile si orice, dar uite ca la ideea de a face rulouri umplute cu carne tocata nu m-am gandit. Oricum dupa parerea mea bucataria este locul in care bucatarul preia comanda intocmai ca un scriitor al unei carti si adauga sarea si piperul dupa cum doreste, in final reteta este degustata de critici intocmai ca si o carte iar daca sunt bune primesc numai cuvinte de bine si se vand! agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...