vineri, 9 martie 2012

Retete de post - Rosii umplute


Ingrediente:

- 10 rosii mijlocii
- 400 g ciuperci proaspete sau din conserva
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1/2 legatura marar si 1/2 legatura patrunjel
- 100 g orez
- 1/2 lingura bulion, optional
- sare, piper, un pic de cimbru

Preparare:

1. Speli rosiile si tai cate un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indepartezi miezul rosiilor. Pui la fiert orezul, in 250 ml apa. Cureti si speli bine ciupercile. Tai marunt miezul rosiilor, ciupercile, verdeata, ceapa si usturoiul.
2. Calesti putin ceapa in ulei, apoi adaugi usturoiul si ciupercile, continuand sa le calesti impreuna. Cand ciupercile s-au inmuiat, pui miezul rosiilor si lasi amestecul sa scada la foc mic.


3. Incorporezi orezul fiert si verdeata in compozitia cu ciuperci. Condimentezi dupa gust. Umpli rosiile cu acest amestec, le asezi intr-un vas termorezistent si le stropesti cu ulei( eu am pus si o cana de apa si 1/2 lingura bulion, sa iasa si un pic de sos). Introduci vasul in cuptor, pentru 15- 30 de minute(in functie de cuptor si de cum iti plac)
Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...