marți, 6 martie 2012

Retete culinare - Aperitiv cu foi Bella


Foto by Simona Floroaia - La Bohème

Ingrediente:

- foi de placinta Bella
- 500 g branza, de care va place(sarata)
- 1 iaurt mic simplu
- 300 ml lapte
- 100 ml ulei
- chimen, susan
- 1 legatura marar
Foto by Simona Floroaia - La Bohème

Preparare:

Spalam si taiem marunt mararul. Dam branza prin razatoarea mica.
Intr-un castron amestecam branza, iaurtul, uleiul, chimenul, susanul si mararul. In aceasta compozitie turnam cate putin lapte si mixam pana ajunge la consistenta unei smantani.
Ungem cu ulei o tava, asezam prima foaiesi o ungem cu compozitia de branza. Repetam aceasta operatie pana ajungem aproape de marginea superioara a tavii. Ungem si ultima foaie. Cine vrea poate sa toarne deasupra si 3 oua batute bine. Cu un cutit foarte bine ascutit, taiem placinta in 12-15 patratele.
Dam la cuptorul incins in prealabil, pana prinde o culoare aurie.
Pofta buna si beti si din cauza mea un pahar de vin sau bere, ca tare merge!

Foto by Simona Floroaia - La Bohème

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...