joi, 15 martie 2012

Retete culinare - Mamaliga fiarta




Ingrediente:

- 500 g malai
- 1 si 1/2 l apa
- 1 lingurita sare

Preparare:

Punem tuciul cu apa la fiert. Separat avem malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert punem o lingurita de sare si presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand apa clocoteste bine, turnam malaiul tot deodata, introducem facaletul in ceaun si despicam movilita de malai in doua. Lasam sa fiarba incet circa 1/2 ora. In cepem apoi sa amestecam bine de tot, apasand facaletul spre peretii ceaunului. In acest moment putem inlocui facaletul cu un tel mare, pentru a se desface mai bine eventualele cocoloase. Daca ni se pare mamaliga prea moale, mai presaram putin malai, amestecand intruna. La urma tinem telul drept in mamaliga si-l frecam repede intre palme. Il scoatem. Daca iese curat inseamna ca mamaliga este fiarta, daca se tine mamaliga de el, o mai lasam sa fiarba. Muiem apoi o lingura de lemn in apa si apasam marginile. O mai lasam cateva clipe pe aragaza, ca sa se coaca la fund si sa se rastoarne usor. Apucam ceaunul cu o carpa, il scutura de cateva ori in laturi si rasturnam mamaliga pe un fund de lemn sau platou rotund.

Un comentariu:

  1. Minunata idee , cate ,,doamne" nu stiu a face asa ceva . Eu pun in apa care fierbe putin ulei , sau unt , ptr gust si aspect ... minunatie adevarata .
    Eu mi-am luat niste tuciuri cu coada , de spaima arderii mainilor

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...