marți, 4 decembrie 2012

Cartofi noi, cu branza, la cuptor

O mancare foarte usor de preparat, consistenta si gustoasa!

Ingrediente:
- 3 kg cartofi
- 750 g branza (este buna de oaie)
- 1 legatura marar (merge si din cel uscat)
- 50-100g unt
- 6 oua
- sare si piper
Preparare:
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Luam o tava termorezistenta, o ungem cu unt, punem jumatate din cantitate de cartofi fierti, radem jumatate din branza, punem cateva cubulete de unt, Jumatate din cantitatea de marar, sare si piper. Repetam operatia cu restul de cartofi, branza, untul, mararul sare si piper. Batem bine cele sase oua si le turnam peste cartofi.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor.
Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Este o reteta care se pregateste rapid si care nu necesita achizitionarea multor alimente. Este de ajuns sa avem cativa cartofi din gradina pe care in aceasta perioada ii pastram in pivnita, o vacuta sau oita care sa ne furnizeze branzica, o gaina-doua care sa ne produca, cateva oua, niste marar uscat pe care il avem pus deja in borcanele, sarea piperul sunt nelipsite oricum din orice bucatarie, in concluzie ne mai impiedicam de cumpararea unui pachet de unt. Este un preparat care nu necesita asocierea lui cu paine, fiindca este destul de satios tinand cont ca avem atatea grasimi de natura animala acolo. Bon apetit!
    agnes14181@yahoo.com
    GFC Paun Catalina Cezarina

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut, acum am scos-o din cuptor! Miroase super bine, abia astept s-o gust :) Am folosit branza de vaca, ca nu aveam de oaie, sper sa fie buna si asa :))
    dn_zaharia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...