luni, 19 mai 2014

Pancakes cu lămâie și mac





Ingrediente:
50g zahăr
2 linguri coajă rasă de lămâie
260g făină
1 pliculeț de praf de copt
1 linguriță sare
500ml lapte
2 ouă mari
2 lingurițe esență de vanilie
sucul de la 1/2 lămâie
60g unt topit
20g semințe de mac
unt sau ulei pentru prăjit
miere și coajă rasă de lămâie pentru servit

Preparare:

Într-un vas mic combinăm zahărul cu coaja de lămâie. Le frecăm bine între degete, până când zahărul prinde aroma lămâii. Se lasă deoparte.
Într-un castron mai mare, amestecăm făina, praful de copt și sarea. Adăugăm apoi zahărul aromat, le îmbinăm bine și lăsăm deoparte.
Într-un alt castron, amestecăm cu ajutorul unui tel ouăle, laptele, sucul de lămâie, untul topit și esența de vanilie.
Turnăm apoi ingredientele lichide peste cele uscate, adăugăm și semințele de mac și amestecăm bine. Lăsăm compoziția obținută să se odihnească pentru 10 minute, timp în care încingem bine tigaia în care vom face clătitele.


Odată încinsă, punem puțin unt sau ulei în tigaie (mie îmi place să-l întind cu un șervețel pentru a nu avea exces de grăsime) și turnăm compoziție în formele pentru pancake (dacă nu aveți forme rotunde, nu-i niciun bai, doar că vor avea o formă mai neregulată clătitele). Se lasă pe foc câteva minute, până când încep să se spargă mici bule la suprafața clătitei. Întoarcem pe partea cealaltă și mai lăsăm pe foc încă un minut.


Se servesc calde sau reci, cu coajă rasă de lămâie și cu miere.
Deja avem clienti!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...