marți, 20 mai 2014

Quiche Lorraine



Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: http://www.2e-prod.ro/produse/


Ingrediente:Pentru aluat:

140g făină
un praf de sare
115g unt rece
1 ou mic
1 linguriță oțet
1 lingură apă rece
Pentru umplutură:
150g kaiser sau șuncă, tăiată cubulețe
100g cașcaval ras
4 ouă mari, bătute ușor
285ml smântână
sare și piper
un praf de nucșoară
Preparare:
Aluatul:
Într-un vas mare amestecăm făina și sarea cu untul, până când obținem o textură fărâmicioasă.



Cu ajutorul unei furculițe sau un tel, separat batem ouăle cu oțet și cu apă rece 



și adăugăm acest amestec peste făina cu unt, omogenizând compoziția. Dacă este prea moale, mai putem adăuga făină, astfel încât să putem forma o bilă copactă din aluat. Împachetăm această bilă în folie de plastic, o turtim un pic și o dăm la rece pentru 30 de minute.


Pornim cuptorul și îl încingem la 220 grade C. 

Întindem aluatul răcit și îl transferăm într-o tavă de tartă (eu îl întind pe folie de plastic, pentru a-l putea transfera mai ușor în tavă).


Înțepăm din loc în loc aluatul cu furculița și îl dăm la cuptorul încins pentru 15 minute, până ce prinde o culoare aurie, frumoasă. Apoi îl scoatem din cuptor și îl lăsăm la răcit.

Umplutura:

Între timp, amestecăm într-un castron ouăle cu smântâna și asezonăm cu sare, piper și nucșoară.

După ce s-a răcit aluatul, începem să asamblăm quiche-ul. Punem întâi cubulețele de șuncă peste aluat,


presărăm apoi cașcavalul ras,


iar la sfârșit acoperim totul cu amestecul de ou cu smântână.


Dăm la cuptor pentru 30 de minute, până când se încheagă bine oul cu smântână și prinde o culoare aurie.


Se servește cald sau rece, e bun oricum!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...