duminică, 27 mai 2012

CLATITE SI NU PREA...


Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!


Ingrediente:
1 ou
100 ml iaurt sau lapte batut
-  faina
1 mar
1 banana
1 lingura de unt topit
-  scortisoara
-  esenta de vanilie

Preparare;
Intr-un bol se bate oul spuma , se adauga untul , iaurtul si faina , cat sa se obtina o compozitie de consistenta unei smantani groase . Se curata marul si se da pe razatoarea mica , se pudreaza cu scortisoara si se adauga in compozitia initiala ; la fel se procedeaza si cu banana . Se adauga si un strop de esenta de vanilie ( nu zahar vanilinat ) . Ca orice aluat de clatite , se lasa sa se odihneasca 15-20 minute , dupa care , intr-o tigaie de teflon ( eu folosesc tigaita mica de la Amway ) , se toarna o lingura generoasa din compozitie si se coace pe ambele parti , pana devine aramie .
Pofta Buna!

Simplu , nu ? Dar bun .






Se pot servi cu dulceata , sau ca atare ... marul si banana avand suficient zahar si totodata , compozita nu se mai lipeste in timpul coacerii .
Ideala ptr diabetici ( excluzand banana )

3 comentarii:

  1. Delicioase trebuie sa fie..voi face..!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca sunt gustoase si fara sa le mai umplem cu ceva, tinand cont ca banana si marul sunt aromate si dulci si se afla in compozitia aluatului! agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...