vineri, 18 mai 2012

TOCANA MEXICANA


Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!

Absolut delicioasa ! Este fff picanta si necesita rapiditate si vase nonaderente ptr a nu avea surprize . Ptr cine doreste sa experimenteze , v-as sfatui ca mai intai sa va pregatiti toate , toate ingredientele , ca nu-i timp de-o cafea , tigara ... nici vorba , altfel veti pierde preparatul 

Ingrediente:

1 kg carne tocata amestec
5 cartofi
3 cepe medii
- 1 ct rosii cubulete
- 50 g stafide
- 1 lgt oregano
- 1 lgt chimen
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
sare si piper
- 3 ardei iuti




Preparare:

Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si imprumute gusturile , se sareaza si pipereaza si se adauga si ardeii iuti taiat rondelute (eu am inlocuit cu sosul pishcacios facut de mine) si usturoiul pisat . Rosiile cubulete se zdrobesc bine , se adauga si ele , impreuna cu stafidele hidratate din timp in apa rece , timp de 30 de minute , acestora urmandu-le cartofii fierti si scursi . Se adauga chimenul si oregano si totul se lasa la foc mic , timp de 15 minute . Uuuuuuuu , ce ritm alert ... am obosit si sa povestesc ce-am facut .
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Ha, ha, ha! Nu stiu ce gust a avut mancarea, dar eu m-am uitat cam 5 min la florile din poza :))
    Minunat decor ai ales!

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta interesanta.Atata doar ca te-as intreba daca nu cumva ai folosit chimion(cumin),nu chimen(caraway)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  4. Mancarurile mexicane sunt excelente, stiu ca mexicanii utilizeaza mult chilli in preparatele culinare, fiindca sunt adeptii mancarurilor si in special a sosurilor picante. Aceasta este o tocana apetisanta si delicioasa, cred cam-am holbat ceva timp la imagini, arata foarte bine! agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...