joi, 25 noiembrie 2010

Retete culinare de post - Scovergi cu marar



Ingrediente:

- 500 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1 legatura, mare, de marar
- 300 ml apa calduta
- ulei presat la rece Cardinal

Preparare:

Se face o maia din drojdie, zahar, 1 lingura cu faina si 100 ml apa calduta. Se lasa sa creasca.
Se amesteca maiaua cu restul de faina, sarea, mararul taiat marunt si 200-300 ml apa calduta. Framantam pana coca nu se mai lipeste de maini. Acoperim coca si lasam la crescut cam 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Scoatem coca pe o suprafata presarata cu faina si framantam 2-3 minute. Portionam aluatul in 10 bucati, pe cat posibil egale. Fiecare bucata o intindem sub forma rotunda.
Le prajim, in ulei Cardinal incins, pe ambele parti pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta.
Le putem servi calde sau reci, de preferat in aceiasi zi( a doua zi se intaresc).
Pofta buna!!!




3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...