Ingrediente:
- 300 g sfecla
- 2 ridichi negre
- 1 telina
- 2 morcovi
- 2 fire praz
- 1 ceapa
- ulei Cardinal
- leustean
- otet
- 1 lamaie
- 1 ardei iute
- 2 foi de dafin
- 3 litri de supa de legume
Preparare:
Curatam si spalam legumele. Dam prin razatoarea cu ochiuri mari sfecla, ridichile negre, telina si morcovii. Curatam, spalam si taiem ceapa si prazul. Punem la calit, in putin ulei Cardinal, ceapa si morcovul, dupa 10 minute adaugam si prazul.
Intr-o oala punem legumele calite, legumele date prin razatoare si supa de pui. Adaugam foile de dafin si ardeiul iute taiat marunt. Lasam sa fiarba circa 45 de minute. Scoatem foile de dafin si adaugam sare, sucul de la o lamaie si otet dupa gust. Dupa alte 10 minute, oprim focul si adaugam leusteanul taiat marunt.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna !!!
Ma tenteaza sa incerc aceasta reteta acum in post pt ca nu am mancat niciodata ciorba de sfecla si chiar am cumparat zilele trecute, insa ma gandesc ca este mult mai gustoasa cu smantana si cred ca o voi incerca dupa Craciun.
RăspundețiȘtergereCum a iesit?
Ștergere