duminică, 11 martie 2012

Retete de post - Salata de naut


Ingrediente;
- 600 g naut
- 1 catel de usturoi
- cate o lingura de zeama de lamaie si otet de mere
- 1 radacina de ghimbir cat o nuca
- 1 lingurita chimen
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- 1 castravete
- 1/2 legatura patrunjel(optional)
- 30 ml ulei masline

Preparare:
1. Cu 12 ore inainte de preparare, pui nautul in apa rece, pentru ca bobul sa se inmoaie. Pastrezi vasul in frigider.
A doua zi, fierbi nautul timp de 2 ore, schimband apa la intervale de 30 de minute si inlocuind-o cu apa fierbinte, usor sarata.
2. Scurgi boabele fierte si le lasi sa se raceasca intr-un bol. Cureti ceapa, castravetele si ardeiul gras. Tai ceapa marunt, castravetele rondele si ardeiul cubulete.
Toci marunt patrunjelul.
Amesteci legumele si verdeata, acoperi bolul cu folie si pastrezi la frigider pana pregatesti dressingul sau pana in momentul servirii.
3. Pentru dressing, pisezi usturoiul cu sare si il amesteci cu uleiul,otetul, zeama de lamaie, chimenul macinat si ghimbirul curatat si ras fin. Stropesti salata cu dressingul, amesteci bine si o consumi dupa ce ai racit-o 1 ora.
Daca preferi salata mai picanta, adauga 1 ardei iute.
Pofta buna!


Ingredientele acestei retete, mai putin nautul, se pot inlocui dupa gust cu alte legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...