Reteta si pozele le-am luat de pe siteul Garbo.
Ingrediente:
- 2 kg mere
- 1 cana (250g) faina
- 1 cana (250g) gris
- 1 cana (250g) zahar
- 3 linguri nuca macinata
- 4 pliculete zahar vanilat
- scortisoara
- ulei
Preparare:
Se razuiesc merele cu tot cu coaja (bine spalate)si se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Se amesteca faina, zaharul si grisul si se imparte in 2 parti. Intr-o tava se pune suficient ulei cca 1-2 mm grosime.
Se pune o parte din praful preparat mai devreme, apoi jumatate din mere, se adauga si restul prafului, iar deasupra se pune cealalta parte din merele razuite. Deasupra se presara zahar (cam 3 linguri) si nuca macinata. Se coace la cuptor cca 35-40 minute. Nu va speriati! Uleiul se incalzeste, merele isi lasa zeama si astfel se coc cele doua straturi de cereale.
Prajitura va fi extraordinara. Cu cat prajitura este mai rece, cu atat prinde contur si devine mai aromata. Reteta este foarte usor de facut fiind indicata chiar si pentru copii si adolescenti.
Pofta buna!
Ingrediente:
- 2 kg mere
- 1 cana (250g) faina
- 1 cana (250g) gris
- 1 cana (250g) zahar
- 3 linguri nuca macinata
- 4 pliculete zahar vanilat
- scortisoara
- ulei
Preparare:
Se razuiesc merele cu tot cu coaja (bine spalate)si se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Se amesteca faina, zaharul si grisul si se imparte in 2 parti. Intr-o tava se pune suficient ulei cca 1-2 mm grosime.
Se pune o parte din praful preparat mai devreme, apoi jumatate din mere, se adauga si restul prafului, iar deasupra se pune cealalta parte din merele razuite. Deasupra se presara zahar (cam 3 linguri) si nuca macinata. Se coace la cuptor cca 35-40 minute. Nu va speriati! Uleiul se incalzeste, merele isi lasa zeama si astfel se coc cele doua straturi de cereale.
Prajitura va fi extraordinara. Cu cat prajitura este mai rece, cu atat prinde contur si devine mai aromata. Reteta este foarte usor de facut fiind indicata chiar si pentru copii si adolescenti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu