marți, 6 martie 2012

Retete culinare - PRAJITURA CU ,,CARLIONTI"

Reteta si pozele apartin prietenei mele ONESTA. Multumiri ONESTA si te pupa Vasile!

Ingrediente:

- 250 g unt moale
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 1 galbenus
- 1 esenta rom
- 2 lg cacao
- 1 praf de copt
Crema:
- 650 g branza de vaci
- 3 oua
- 250 g zahar
- 1 es vanilie

Preparare:

Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua, dupa care se adauga in bolul cu unt; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare, care se va imparti in 1/2, formandu-se doua bile, pe care le vom inveli in folie alimentara si la congelator cu el ptr 20-30 minute.
Pentru crema, se separa ouale, albusurile se bat bine c-un praf de sare, carora li se adauga galbenusurile, esenta si la urma branza. Se mixeaza totul bine, pana la obtinerea unei creme. Pregatim o tava 24/37 unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt umezita. Scoatem o bila de aluat de la congelator si o facem "CARLIONTI" prin ochiurile mari ale razatorii, peste care asezam crema de branza si terminam de asamblat prajitura cu un alt strat de "CARLIONTI", obtinuti din a doua bila de aluat . Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 50 minute. Cand s-a scurs timpul de coacere, se scoate de la cuptor si se lasa la racorit sub o folie de aluminiu. Se portioneaza si se imparte celor dragi ...si nu numai. Am pastrat ce-a rams la frigider, pentru a ramane frageda.
Pofta buna!




3 comentarii:

  1. Multumesc Vasi , ptr ca ti-a placut carlionta
    Si Diana te pupa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau, ce cirliontata delicioasa... pacat ca nu pot intinde mina sa iau o felie, sigur e o minune alaturi de o cafea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihihi , carliontata am vrut sa scriu ... ma grabeam sa merg la salon ; bine ca nu-i prin Dorobanti , sa mai vina vreun nebun cu pac-pac ...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...