Ingrediente:
Pentru aluat
- 400 g faina
- 1 ou
- 50 g unt
- 30 g drojdie
- 125 ml lapte
- 1 praf de sare
Pentru umplutura
- 400 g ceapa
- 150 g felii de bacon
- 150 g cascaval ras
- 2 oua
- 150 ml smantana
ceapa verde pentru decor
- ulei
- sare, piper
Preparare:
1. Intr-un castron se amesteca faina cu un praf de sare. Se adauga un ou, untul moale, laptele si drojdia si se framanta un aluat omogen.
2. Se curata ceapa si se taie felii mari. Se pune intr-o tigaie putin ulei si se caleste ceapa pana devine sticloasa, dupa care se lasa sa se raceasca.
3. Intr-o forma de tarta unsa cu unt se intinde aluatul, se taie surplusul de pe margini si se inteapa cu o furculita din loc in loc.
4. Se aseaza peste aluat ceapa, feliile de bacon si se introduce forma la cuptor pentru 15 minute. Intre timp, se amesteca smantana cu doua oua batute, cascavalul ras, sare si piper dupa gust.
5. Se toarna amestecul cu cascaval peste tarta si se mai lasa la cuptor alte 15 minute. Se decoreaza cu ceapa verde tocata marunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu