marți, 29 iunie 2010

Retete culinare - Sos de ardei capia, cu pui



Ingrediente:

-4 pulpe de pui(mari)
-1 kg. de ardei capia rosii
-0,500 kg. ardei verzi
-0,500 kg. ceapa
-0,500 kg. suc de rosii
-1 pahar vin alb,sec
-1 lingurita zahar
-1 lingurita otet
-5 catei de usturoi
-o jumatate legatura de marar
-o jumatate legatura de petrunjel
-foi de dafin,cimbru,tarhon,piper,sare,dupa gust

Preparare:

Spalati carnea si puneti-o la fiert in 3 litri de apa.Curatati ardeii si ceapa,spalatile si taiatile marunt.Punetile in blender,impreuna cu o cana cu suc de rosii si mixatile bine.
Dupa ce s-a fiert bine carnea,se dezoseaza si se pune intr-o cratita ,unde am pus ardeii din blender.Adaugam:foi de dafin,cimbru,tarhon,piper,sare,zahar,otet,sucul de rosii ramas,vinul(daca nu l-ati baut intre timp),usturoiul pisat si frecat cu sare si doi litri de zema in care a fiert carnea.Amestecam si dam la cuptor,pana scade la jumatate.
Tocam verdeata si o adaugam la sfarsit.
Se poate servi ca atare sau cu piure,spaghete,orez.
Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...