marți, 9 octombrie 2012

Placinta cu carne si Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce


Ingrediente : 

- jumatate de pachet de foi de placinta Bella

- 300 gr branza proaspata de vaci
- 50 gr stafide
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 esenta de rom
- 5-6 linguri de zahar
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 1/2 ceasca ulei pentru uns foile ( mai bun este cu unt topit, eu nu am avut)

Preparare:


Spalam si lasam la inmuiat stafidele, in apa cu jumatate sticluta de esenta de rom.

Amestecam branza de vaci cu 3-4 linguri de zahar, depinde de gust. Punem stafidele scurse bine si cealalta jumatate de esenta de rom si omogenizam bine.
Ungem fiecare foaie cu ulei si le suprapunem. Peste ultima foaie punem compozitia de branza dulce si rulam foile cu grija sa nu se rupa. Punem placinta in tava.
Amestecam ouale batute cu laptele si turnam peste placinta. Presaram zahar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos( la cuptorul meu a durat cam 45 de minute).


                                                            Placinta cu carne




Ingrediente:

- jumatate de pachet de foi de placinta Bella

- 400 gr carne de porc tocata ( iese la fel de buna si cu altfel de carne)
- un pahar de vin sec
- 1 ou pentru compozitie
- 1 ou pentru uns placinta
- marar tocat marunt
- sare, piper, cimbru
- 1/2 ceasca ulei pentru uns foile ( mai bun este cu unt topit, eu nu am avut)
- 3-4 linguri ulei pentru calit carnea

Preparare:


Calim carnea in 3-4 linguri ulei, condimentam, turnam paharul de vin si lasam pana scade, amestecand mereu. Lasam sa se raceasca, adugam mararul,un ou batut si amestecam bine.
Ugem fiecare foaie de placinta cu ulei, le suprapunem si punem compozitia de carne. Rulam foile, ungem placinta cu ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!





11 comentarii:

  1. Esti interesat de un link ex cu www.filmepeales.net? Astept mai-ul tau la viorelcs@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Placinta cu carne! Nota 100 !!!! :)) Mi-ai adus aminte de dobrogeana cu carne pe care o mancam la patiserii si care a disparut acum :) Super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa reteta!!! Ce mult imi place placinta cu carne :) Am incercat sa fac si eu, dar nu reusesc sa despart foile de placinta ca sa le ung cu ulei :( Raman lipite si se rup....Voi inghiti in sec in continuare, privind pozele apetisante :)
    dn_zaharia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Deliberat castigatoare este placinta cu, carne fiindca cea cu branza nu prea ma dau in vant dupa ea, decat daca are foarte multe stafide in compozitie(ma trezesc cateodata ca fac cumparaturi si achizitionez pungute cu stafide iar in momentul in care le pun intr-un bol cu apa iau una cate una, pana dispar din bol. Cand am facut cozonaci odata, am baut tot laptele crud cu stafide din castron in care pusesem stafidele ca sa se umfle:)) halal gospodina:))). agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stafidele au o aroma deosebita daca sunt puse in rom.

      Ștergere
    2. asa le pusesem si eu, lapte cu rom si se umfla daca le lasam cateva minute.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...