marți, 3 aprilie 2012

Retete de post - Ciuperci umplute cu rosii uscate


Ingredientele se pot schimba dupa gustul fiecaruia si in functie de ce aveti in casa. Se pastreaza doar ciupercile.

Ingrediente:

- 8-10 ciuperci mari
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 cana rosii uscate la soare
- 1 ceapa fin tocata
- 1 ardei iute( optional ) , fin tocat
- 1/4 lingurita sofran
- 2 linguri patrunjel, fin tocat
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/4 ceasca de masline fara samburi,
tocate marunt
- 1/3 cana cascaval de post, ras fin


Preparare:

Punem rosiile uscate in apa fierbinte pentru 20 de minute. Taiatm rosiile in bucatele mici si le punem deoparte.
Stergem ciupercile cu o carpa umeda. Scoatem tulpinile cu ajutorul unui cutit si aunei lingurite. Taiem tulpinile in bucatele foarte fine si le punem deoparte.
Incalzim o lingura de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Atunci cand este incins adaugam palariile de la ciuperci si le calim intorcandule de cateva ori, pana incep sa se rumeneasca. Scoatem din tigaie si le punem deoparte.
In tigaia in care am calit palariile de la ciuperci mai adaugam 1 si 1/2 lingura de ulei si punem ceapa. O amestecam si o calim timp de un minut doua, iar apoi adaugam tulpinile tocate si ardeiul iute. Calim, amestecand frecvent, timp de aproximativ cinci minute. Acum adaugam rosiile uscate, sucul de lamaie, sofran, patrunjel, sare si piper. Gatim pentru un minut-doua si transferam intr-un bol.
Amestecam in compozitia din bol cascavalul de post, ras si maslinele taiate fin pana cand totul este bine combinat( eu am pus si o cutie de pate vegetal ). Umplem palariile, de ciuperci, cu aceasta compozitie.
Ungem o tava termorezistenta cu uleiul ramas. Asezam ciupercile, umplute, in tava. Coacem in cuptorul preancalzit pentru aproximativ 15-20 de minute.
Se decoreaza cu un pic de patrunjel proaspat, dacă se doreşte.
Pofta buna!


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...