Ingrediente:
pentru aluat
- 400 g faina
- 150 ml ulei Cardinal
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- chimen, sare
pentru compozitie
- 1 conserva macrou ( 400g )
- 2 linguri smantana
-150 g cascaval
- 200 g ciuperci
- 1 ceapa
- marar si patrunjel verde
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta. Se pune aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp curatam, taiem si calim ceapa si ciupercile. Dupa ce le-am calit le lasam sa se racoreasca.
Dupa o jumatate de ora scoatem aluatul si intindem doua foi subtiri. Asezam intr-o tava de tarta, de 25 cm, prima foaie. Peste ea punem ceapa si ciupercile, amestecate cu 2 linguri de smantana si verdeata dupa gust. Condimentam cu sare si piper. Adaugam pestele taiat marunt, peste care punem cascavalul, dat prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem a doua foaie in care am facut niste gauri circulare. Dam la cuptorul incins, pentru circa 20 - 30 minute
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu