Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 oua
- faina cat cuprinde
- marar
- patrunjel
- sare
- piper negru macinat
- boia de ardei iute
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
Preparare:
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoare, cu ochiuri mari. Ii stoarcem de apa si ii punem intr-un castron incapator.
Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu sare si putin ulei. Spalam si tocam marunt mararul si patrunjelul. Batem bine cele doua oua. Taiem ceapa marunt.
Adaugam in castronul cu dovlecei ouale, usturoiul, ceapa, verdeata, sare, piper si boia. Amestecam bine si punem faina( si amestecam iara) pana se formeaza o compozitie care cade, mai greu, de pe lingura.
Punem intr-o tigaie ulei la incins. Luam cu lingura din compozitie si punem in uleiul incins bine. Prajim bine pe ambele parti. Scoatem cu o spumiera chiftelele si le asezam pe un platou unde am pus hartie absorbanta.
Se pot servi calde cat si la temperatura camerei.
Pofta buna!
delicios.dar cate calorii are.
RăspundețiȘtergereDaca adaugi si putina braza, preferabil sarata la compozitie, nu te mai saturi...:)
RăspundețiȘtergereElena, eu ii ingras si tu ii slabesti.
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioase!!!
RăspundețiȘtergereIar cele cu telemea sunt irezistibile ;)
Nu am avut branza...bune si asa.
RăspundețiȘtergere