miercuri, 30 aprilie 2014

Katmer cu ulei si "nu stiu ce cu branza"





Reteta originala era cu unt - http://o-patratica-din-turcia-mea.blogspot.ro/2014/02/katmer-cu-unt.html?m=1
De la Luminita Sunar puteti invata retete turcesti deosebite! 

Eu nu am avut unt si am facut cu ulei si stiti ce? Au iesit foarte bune!
Din acelasi aluat am facut si niste ceva, gen langosi, asa ca o sa aveti doua retete in una.
Deci din acest aluat va ies 5 katmer si 3 "nu stiu ce cu branza".

Ingrediente:
Pentru aluat
6 pahare faina
aproximativ 3 pahare apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal
(pentru aluat)
25 g drojdie proaspata
cca 150 g ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal 
(pentru uns)
Pentru umplutura la"nu stiu ce' 
300 g branza sfarmata
150 g Branza Fagaras
foile de la 3-4 cepe verzi
1legatura de marar
Pentru prajit "nu stiu ce"
350 ml ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal 



 Preparare:
Prezentarea modului de preparare este cea de pe blogul O particica din Turcia mea

Cernem faina, o amestecam cu sarea, facem o adıncitura ın mijloc ın care vom pune drojdia, zaharul şi jumatate de pahar de apa. Dizolvam drojdia, adaugam uleiul şi restul de apa cıte putin şi framıntam pına obtinem un aluat molcutz şi nelipicios.


Acoperim cu un şervet ud şi-l lasam sa se odihneasca vreo 30 minute. Nu va dospi ca şi aluatul de pıine. Aşadar nu va aşteptati sa dea afara din vas.


Dupa ce a crescut un pic aluatul ıl luam iar la framıntat un pic, apoi ıl ımpartim ın 8 bucati


pe care le rotunjim şi le punem deoparte, acoperite.
Luam o bucata de aluat şi cu un pic de faina ıntindem o foaie subtire.
Ungem foaia cu uleit, dar nu cu zgırcenie.


Rulam foaia strıns. Gıtuim un pic ruloul care se va mai lungi un pic ın felul asta, dupa care ıl facem melc (melc codobelc).


Procedam la fel cu toate bucatile de aluat. Le punem pe-o tava ,le acoperim şi le dam vreo 15 minute la frigider. 


Le luam apoi ın ordinea ın care le-am pregatit şi cu un pic de faina ıntindem o foaie, de data aceasta groasa.


     NU INTİNDETİ SUBTİRE! Sa fie cam de 3-4 mm. Mie ımi plac un pic mai subtiri decıt se fac de obicei. İes mai crocante, dar daca voi vreti cu miez mai mult şi mai pufos lasati-le mai grosute. Incingem o tigaie, dam focul la mic, dar nu de tot şi coacem turtele pe ambele parti.


     Le scoatem şi le ungem cu un pic de ulei sau le lasam aşa, dupa cum doriti.
    Se servesc calde, ca atare sau se pot rula ca pe clatite , umplute cu brınzeturi şi alte chestii ''pentru de dimineata'', dar se pot unge şi cu dulceata sau miere.

Preparare "nu stiu ce cu branza"

Amestecam bine branza faramitata, cu branza fagaras, cu marararul si foile de ceapa taiate marunt.



Facem aluatul si intindem foile ca la katmer.
Ungem foile cu ulei si intindem pe ele, 2-3 linguri din compozitia de branza.
Rulam foile si formam un melc, pe care il aplatizam, apasand incet cu facaletul. *Aveti grija sa nu apasati prea tare, ca se va sparge si va iesi branza - la mine s-au spart si nu a fost nici o problema!
Lasati sa creasca 15 minute si prajiti, pe ambele parti, in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos.




Se servesc calde, dar merg si reci.
Sunt pufoase si foarte aromate de la ceapa si marar.

Pofta buna si spor la bucatarit!

4 comentarii:

  1. Ma bucur tare mult ca v-au placut. Sora mea le-a ıncercat cu ulei de masline, sa fie mai sanatoase, cica, dupa care a dat verdictul: tot ce nu e sanatos, e gustos. :P Cu prima ocazie sa le ıncercati şi cu unt, iar eu o sa ıncerc cu ulei, sa vad diferenta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Luminita! Toate preparatele facute de tine sunt deosebite!
      Eu nu am avut unt, sunt convins ca erau mai bune.
      O sa le incerc si cu unt.
      Mi-au placut mult si "nu stiu ce cu branza", au fost tare pufoase si aromate.

      Ștergere
  2. Imi place ce vad aici. As incerca si eu!

    O zi frumoasa, dle Floroaia!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...