vineri, 21 februarie 2014

Salam de biscuiti ciocolatos



Am cautat sa simplific foarte mult aceasta reteta si totusi a iesit deosebit de gustos, mai putin aratos.
Nu am avut rabdare sa-l las la racit suficient timp si a fost cam moale.

Ingrediente:

500 gr biscuiti Popular ( simpli )
400 gr ciocolata menaj (70% cacao)
200 gr zahar 
200 gr unt la temp. camerei
2 linguri esenta de rom ( una pentru compozitie si una pentru inmuiat stafidele )
75 gr  miez de nuca
75 gr stafide
125 gr rahat
20 linguri cu lapte

Preparare:


Puneti stafidele la inmuiat in apa amestecata cu o lingura de esenta de rom.
Taiati rahatul cubulete.
Maruntiti miezul de nuca.



Sfarmati biscuitii.




Adaugati peste biscuiti, nuca




rahatul,




si stafidele.




Maruntiti ciocolata.




Intr-un vas termorezistent puneti la topit pe aragaz, ciocolata, untul, laptele, zaharul si o lingura esenta de rom.






Amestecam continuu, cu un tel, pana se topesc, ciocolata zaharul si untul.

Lasam sa se racoreasca si turnam in castronul in care avem biscuitii, rahatul, nuca si stafidele.



Amestecam bine, cu grija sa nu sfarmam de tot biscuitii.




Lasam sa se raceasca, punem in folie alimentara si rulam sub forma de salam ( mie nu prea mi-a iesit forma de salam ).




Dam la frigider pentru 24 de ore ( cine are rabdare pana atunci, eu nu am avut si l-am taiat cat era moale...sa nu faceti ca mine! )

Dupa 24 de ore il scoatem din folie, il taiem felii si il sevim cu mare pofta!



Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...