joi, 2 mai 2013

Propunere reteta de Paste - Coronita cu ciuperci



Am vazut aceasta reteteta, pe Facebook, la prietena mea  Sorina Gabriela Anghel si am salivat foarte tare, in consecinta i-am cerut reteta si am trecut la treaba. Nu a iesit asa de frumoasa ca a ei, dar nici nu a ramas nemancata.
Atentie! Sa nu faceti aceiasi greseala ca mine: dupa ce am calit ceapa cu ciupercile si patrunjelul, nu le-am lasat sa se scurga foarte bine, inainte sa adaug oul, drept pentru care o portiune din aluat a iesit un pic crud.

Ingrediente:


- 1 foaie de aluat foietaj, eu am avut congelat (1000gr )
- 500 gr ciuperci champignon sau 2 conserve (eu am folosit proaspete)
- 100 gr de cascaval+50 gr 50 gr cascaval pentru final
- 2 oua, 1 pentru compozitie si 1 pentru uns
- 1 ceapa uscatä +1 legäturä ceapä verde , o legäturä pätrunjel
- sare, piper, cimbru




Preparare:

Ceapa se taie ,se caleste,


apoi dupa vreo 5 minute adäugäm ciupercile tocate si pätrunjelul verde tocat.


Räcim compozitia, adäugäm oul bätut cu sare, piper, cimbru si cascaval. Amestecäm aceastea cu ciupercile si ceapa (dupä ce sunt reci binisor pentru a nu cuagula oul)
Intr-o tava se pune aluatul apoi asezam umplutura pe marginea aluatului, in mijloc crestam cu un cutit formand triunghiuri, apoi fiecare triunghi il tragem peste umplutura apasand usor cu varful degetelor pentru a se lipi.Ungem cu ou, apoi presäräm cele 50 gr cascaval ras.
  

Dam tava la cuptor circa 35 de minute (pana se rumeneste frumos).


Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...