duminică, 19 mai 2013

Aperitive - Briose aperitiv



Aceasta este o reteta, modificata, pe care am gasit-o pe blogul Mitinita.
Multumesc pentru inspiratie!
Eu am adaugat piept de pui, marar si smantana in loc de iaurt.


Ingrediente:
- o jumatate de piept de pui fiert si taiat marunt
- 1 cana de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita busuioc
- 1 lingurita de cimbru
- 1 legatura de marar
- 4-5 fire de ceapa verde
- 125-150 de grame telemea
- 150 g smantana
- 160 g lapte
- 2 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 25 g unt, pentru uns tava





Preparare:
Se incinge cuptorul.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. 
Taiem cepele verzi (oprim o ceapa taiata, pentru ornat), mararul si le adaugam cu cimbrul, busuiocul si 3/4 din telemeaua sfaramata, in bol.
Intr-un alt bol, batem smantana, laptele, uleiul si ouale, turnam peste faina si amestecam totul cu un tel,numai cat sa se incorporeze faina.
Adaugam pieptul de pui si mai amestecam pana se incorporeaza.
Ungem formele de briose cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.
Ornam cu ceapa si branza data prin razatoare.
Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
Pofta buna!





2 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta, face de multe ori sotia mea astfel de briose dar cu ciuperci. Sunt foarte bune si chiar ca am o pofta mare de astfel de briose.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac!
      Este una din acele retete care se fac cu ce ai prin frigider, debara!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...