miercuri, 13 februarie 2013

Negresa de post in forme de briose

Aceasta reteta de negresa de post am gasit-o pe siteul www.gustos.ro si m-am gandit ca se poate coace si in forme de briose.


Ingrediente:
- 3 cani faina
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana apa
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita  esenta de rom
- 1 praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 3 linguri cacao
- stafide
 glazura:
- 5 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri apa
- 1 lingura margarina
- cateva picaturi esenta de rom



Preparare:

Negresele:

Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom.
Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul si apa (la final, pentru a evita formarea de cocoloase).
In compozitia preparata se adauga stafidele si se pune in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se tine la cuptorul bine incins in prealabil, circa 20-25 de minute.


Glazura:
Se pun toate ingredientele la fiert si cand da in clocot se aduga romul.
Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
Pofta buna!


9 comentarii:

  1. mmm...super bune ...si ciocolatoase...o sa fac si eu !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ceva are ciocolata, atunci nici nu mai incape vorba: imi place!

    RăspundețiȘtergere
  3. facem schimb de linkuri in blogroll?
    http://celemaigustoaseprajituri.blogspot.com este blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa ce le fac te anunt,dar voi schimba ceva...nu-mi plac stafidele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite-mi o poza si linkul sa le pun in postare, daca vrei!

      Ștergere
  5. wooow! cum arata astea!!!! nu puteti arunca cateva pana la noi?!? Sunt bune si la scaderea glicemiei, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...