Retete de la cititori
vineri, 5 august 2011
duminică, 12 iunie 2011
joi, 9 iunie 2011
joi, 31 martie 2011
Retete de post - Placinta cu spanac
Reteta si pozele apartin prietenei mele, de pe Facebook, Genoveva Laura Sapunaru.
Multumesc Laura!!!
Ingrediente:
Pentru foi
- 1/2 kg faina
- 1 lingura sare mare
- apa cat cuprinde
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet
Pentru umplutura
- 1 kg spanac, fiert scurs si tocat
- 1 kg de branza tofu, rasa
- o ceasca orez
- o ceapa, tocata marunt
Preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru foi si formam o coca pe care o impartim in doua, pentru doua foi.
Se caleste ceapa, se adauga spanacul, punem putina apa si adaugam si orezul. Lasam sa fiarba, dupa care lasam la racit. Dupa ce sa racit, adaugam branza.
Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, dupa care umplutura si a doua foaie. O crestam un pic, nu pana jos, asta o sa va ajute in a portiona placinta mai bine. Dati la cuptor pentru circa 30-40 de minute, la o temperatura de 180 grade.
VA DORESC - POFTA BUNA !
Multumesc Laura!!!
Ingrediente:
Pentru foi
- 1/2 kg faina
- 1 lingura sare mare
- apa cat cuprinde
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet
Pentru umplutura
- 1 kg spanac, fiert scurs si tocat
- 1 kg de branza tofu, rasa
- o ceasca orez
- o ceapa, tocata marunt
Preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru foi si formam o coca pe care o impartim in doua, pentru doua foi.
Se caleste ceapa, se adauga spanacul, punem putina apa si adaugam si orezul. Lasam sa fiarba, dupa care lasam la racit. Dupa ce sa racit, adaugam branza.
Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, dupa care umplutura si a doua foaie. O crestam un pic, nu pana jos, asta o sa va ajute in a portiona placinta mai bine. Dati la cuptor pentru circa 30-40 de minute, la o temperatura de 180 grade.
VA DORESC - POFTA BUNA !
marți, 22 martie 2011
Retete de post - Crema de usturoi cu cartofi
Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Ingrediente:
- 6 catei de usturoi, mari
- 200 ml otet de vin alb
- 400g cartofi
- 100 ml ulei presat la rece, de floarea soarelui, Cardinal
- sare dupa gust
Preparare:
Se curata 6 catei de usturoi mari si se lasa 2-3 ore in 150 ml de otet.
Cele 400 g de cartofi se curata, se fierb in apa cu sare si se paseaza impreuna cu usturoiul scurs de otet.
Se adauga 4 lingurite de otet si sare dupa gust. Treptat, amestecand continuu, se adauga 100 ml ulei.
Crema se poate orna cu masline, este delicioasa.
Pofta buna!
Premiu de la Retete ilustrate
Am primit acest premiu de la
Retete ilustrate
http://reteteilustrate.blogspot.com/
Mulţumim mult de tot.
Acest premiu dorim să-l oferim următoarelor bloguri, cu rugămintea de a respecta cele două reguli: persoana care a primit premiul să îl posteze pe blogul personal şi să îl ofere mai departe altor 10 persoane:
1.Bucataria-marea aventura
http://truedelights.wordpress.com/
2.Dulciuri fel de fel
http://dulciurifeldefel.blogspot.com/
3.Blogul lui Haplea
http://hapleablog.wordpress.com/
4.Bucatar Maniac
http://www.bucatarmaniac.ro/
5.Arta culinara Doina
http://nicuvar.wordpress.com/
6.Dulcesarat
http://dulcesarat.blogspot.com/
7.La gospodina... EVELINA
http://www.lagospodinaevelina.blogspot.com/
8.Sava Laura
http://savalaura.blogspot.com/
9.Lili- Gospodini
http://liligospodini.blogspot.com/
10.Vegetarian gustos si sanatos
http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/
duminică, 20 martie 2011
Retete de post - Tocanita de ciuperci
Reteta si pozele apartin blogului Bucataria-marea aventura
In perioada postului si nu numai, carnea poate fi inlocuita cu ciuperci. Acestea sunt foarte gustoase si au calitati nutritive deosebite. Sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne dintre toate legumele existente. Ciupercile contin proteine, fier, potasiu, vit. A, B1, B2, C, D si zinc; cu alte cuvinte: toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pt o buna functionare. Exista o multime de retete care pun in valoare savoarea acestor legume. Se pot prepara la cuptor cu diverse umpluturi, se pot aduga in salate, sufleuri, ciorbe, chiftelute, sarmale…Azi va poftesc la o tocanita de post, simpla si usor de preparat.
INGREDIENTE:
1 ceapa, 200 g ciuperci, 2 linguri suc de rosii, 200 ml apa, 1 lingura amidon, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, busuioc, patrunjel verde.
PREPARARE:
Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si apa amestecata cu sucul de rosii si amidonul.
Se lasa pe foc pana cand se leaga si se ingroasa sosul. Se potriveste gustul cu sare, piper, boia dulce si se presara patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi cu castraveti murati si mamaliga rece.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)