vineri, 21 noiembrie 2014

Brioșe glazurate, umplute cu peltea de lămâie



Ingrediente:

Pentru brioșe:

340g unt la temperatura camerei
300g zahăr
6 ouă
350g smântână
3 linguri suc de lămâie
2 linguri coajă rasă de lămâie
500g făină
1 pliculeț praf de copt
1/2 linguriță sare

Pentru glazura de lămâie:

50g zahăr pudră
1 lingură peltea de lămâie
2 lingurițe de apă

Atenție: din aceste ingrediente eu am făcut 3 tăvi de câte 12 brioșe. Dacă vreți să vă iasă mai puține brioșe, reduceți cantitățile corespunzător!


Preparare:

Brioșe:

În primul rând, pornim cuptorul și îl încălzim la 350 de grade și pregătim o tavă de brioșe cu forme de hârtie.
Apoi, într-un castron încăpător, batem untul împreună cu zahărul până obținem o consistență pufoasă. Adăugăm ouăle unul câte unul, și mixăm bine după fiecare până ce îl încorporăm perfect.
Apoi adăugăm smântâna, sucul și coaja de lămâie și amestecăm bine de tot.
Într-un vas separat, amestecăm făina, praful de copt și sarea, iar apoi turnăm acest amestec de făină peste ingredientele lichide, treptat, până ce obținem o compoziție omogenă.
Umplem formele de brioșe cam două treimi cu compoziția obținută și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Între timp pregătim glazura.
După ce le scoatem de la cuptor, lăsăm brioșele vreo 3 minute să se răcorească în tavă, după care le putem îndepărta fără grijă.
Umplem un poș pentru ornat cu peltea de lămâie și îl echipăm cu un dui pentru umplut. Introducem duiul în brioșă, pâmă la capăt, și pe măsură ce umplem cu cremă, retragem duiul din brioșă.
La sfârșit ungem suprafața brioșei cu glazură și servim!


Glazura:

Amestecăm într-un vas mic zahărul pudră și pelteaua de lămâie, până obținem o cremă groasă. Adăugăm apoi apa și este gata glazura!
Se servește imediat sau se păstrează la frigider.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...