vineri, 6 iunie 2014

Fasole aurie teci ca la mama acasa


Fasole aurie de Bacău BIODirect din gradina, la mine pe masa!
Daca esti din Bucuresti si vrei  aceasta minunata fasole intra pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LegumeBioRomania si comanda.


Am facut aceasta simpla si desavarsita mancare, dupa reteta mamei mele, numai ca eu am facut mujdeiul cu smantana.

Ingrediente:
- 1,5 kg fasole aurie pastai
- 6-8 catei de usturoi, dupa gust
- 150 ml ulei presat la rece de susan ( eu am folosit Cardinal, pentru ca stiu ca este 100% natural)
- 2 linguri smantana
- o lingura de sare de mare
- piper proaspat macinat
- patrunjel tocat marunt

Preparare:
Rupem capetele de la fasole si rupem pastaile in 3-4 bucati, in functie de cat sunt de mari. 


Spalam foarte bine fasolea si o punem la fiert, intr-un vas cu apa rece.
Cat fierbe fasolea, curatati usturoiul, taiati-l marunt si pisati-l cu sare. Cand se formeaza o pasta,


incepeti sa adaugati putin cate putin ulei de susan, amestecand incontinuu. 


Puneti pe rand si amestecati cu usturoiul, cele doua linguri de smantana.


Cand este fiarta fasolea ( la mine a durat cam 35 de minute) o sucurgem bine de apa.
Punem intr-o tigaie, sa se incinga, putin ulei de susan. Calim fasolea cam 10 minute.


Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.


Adaugam crema de usturoi si mai calim 5 minute.


Eu nu am mai rezistat mirosului si tot am gustat.
Punem fasolea pe farfurii si presaram patrunjel.
Se poate servi si calda si rece.


Pofta buna si spor la bucatarit!
I

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...