duminică, 8 iunie 2014

Cartofi noi a la Vasile



Aveam pofta de cartofi noi, dar nu vroiam sa-i mananc prajiti, asa ca mi-a venit aceasta idee.
Incercati si nu o sa va para rau!

Ingrediente: 

- 1, 5 kg cartofi noi, romanesti
- 5 oua
- 100 g branza tare, eu am avut de oaie (super buna, cumparati de la tarani)
- 1 rosie maricica, de tara, romaneasca
ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare si piper

Preparare:

Frecam cartofii cu sare pana se ia mizeria de pe ei, ii spala si ii uscam.
Ii fierbem in apa rece cu sare, cam 20-25 de minute, din momentul in care incepe sa clocoteasca (cel mai bine este sa-i incercati du pa 20 de minute).
Ii scurgem bine de apa si ii punem intr-o tava de tarta, unsa cu ulei.


Taiem rosia spalata, in felii si o punem peste cartofi. 


Stropim cu puti ulei de floarea soarelui presat la rece,


asezonam cu sare si piper si dam la cuptorul bine incins. Lasam cam 10-15 minute.


Scoatem tava de la cuptor, batem ouale si le turnam deasupra. 


Radem peste ele branza 


si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...