vineri, 29 martie 2013

Top5 - Fructe care previn cancerul

Gâc

În ultima vreme, un fruct exotic, mult mai bogat în vitamine, în minerale şi în antioxidanţi decât oricare fruct obişnuit, superfructul Gâc, trezeşte foarte mult interesul europenilor.


Goji



Beneficiile fructelor goji

Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:
- Sunt o sursa importanta de antioxidanti care incetinesc imbatranirea pielii.
- Scad colesterolul.
- Previn degradarea vederii, datorita continutului bogat in betacaroten, luteina si zeaxantina.
- Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un continut ridicat de fier si fibre.
- Cresc imunitatea deoarece sunt bogate in polizaharide.
- Ajuta sistemul endocrin, regland nivelul hormonal.
- Intaresc oasele si ligamentele datorita continutului ridicat in minerale, in special calciul protejeza sanatatea oaselor.



Noni

Noni conţine o serie de minerale importante, precum potasiu, fier, magneziu, zinc, seleniu şi germaniu, care completează necesarul zilnic al corpului. Aminoacizii şi mineralele sunt completate de o serie de substanţe active care accelerează fluxul intercelular de nutrienţi, contribuind astfel la regenerarea celulelor.

-  Tratează insomnia;

-  Scade hipertensiune arterială;

-  Normalizeaza funcţiile metabolismului;

-  Intăreşte organismul;

-  Te scapă de dependenţă de fumat;


-  Protejează plămânii. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois din Chicago, consumul unei cantităţi de 30-120 ml de suc Noni zilnic reduce riscul apariţiei cancerului pulmonar în rândul fumătorilor înrăiţi. Scutul de protecţie pe care această mică cantitate de suc îl creează nu acţionează doar la nivelul plămânilor, ci protejează şi inima, ficatul şi rinichii, mai arată un studiu din 2001 al Academiei de Ştiinţă Medicală din New York;

-  Are efecte anticancerigene. Noni îmbunătăţeşte sistemul imunitar prin substanţele sale care cresc capacitatea celulelor albe sangvine de a distruge celule canceroase. O altă constantare medicală demnă de menţionat este aceea că Noni inhibă formarea vaselor de sange care hrănesc ţesuturile tumorale (proces numit neo-angiogeneză), având o capacitate sinergică de creştere a acţiunii citostaticelor şi a interferonului. Cercetările americanilor desfăşurate în ultimii 20 de ani pe un eşantion de peste 20.000 de consumatori de Noni indică o regresie in procent de 70% a bolilor canceroase, reducerea cu 60% a riscului de atac cerebral, reglarea problemelor digestive şi respiratorii grave, imbunătăţirea stării psihice, reducerea stresului şi creşterea imunităţii;

-  Este folosit cu succes in tratamentul infertilităţii;

-  Este recomandat şi pentru diabetici;

-  Tratează depresia, artrita şi alergiile.



Acai


Beneficiile fructelor acai


Protejeaza inima


Fructele acai sunt o sursa importanta de antocianine are ajuta la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine.  Despre antocianine se spune ca ar fi substantele care dau vinului proprietatile sanatoase. Totusi, fructele acai contin aceasta substanta intr-o concentratie mult mai mare, astfel ca rezultatele sunt mai bune si mai rapide. In plus, fructele de acai nu prezinta  niciun risc, spre deosebire de vinul rosu care are o cantitate ridicata de alcool.


Incetineste procesul de imbatranire


Fructele acai contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de doua ori mai mult decat afinele. Despre antioxidanti se stie ca sunt aliati de incredere in lupta impotriva imbatranirii. Oxidarea este un proces chimic care transfera electroni de la o anumita substanta care un agent si se manifesta atat in jurul nostru, cat si in interiorul corpului. In ciuda faptului ca oxidarea este un procedeu important pentru mentinerea echilibrului organismului, ea duce totusi la imbaranire si distrugeri ale celulelor. De exemplu, aparitia ridurilor pielii este un procedeu natural, provocat de oxidare prin intermediul radicalilor liberi (provocati de poluare, fumat, expunerea la soare etc).
Datorita cantitatii insemnate de antioxidanti continute, fructele acai impiedica formarea radicalilor liberi intr-un numar mare, dar in cantitati suficiente pentru a proteja corpul de bacterii si virusi. In acest fel, imbatranirea corpului, atat la interior cat si la exterior poate fi cu mult intarziata.

Ajuta la slabit


Fructele acai au un continut ridicate de fibre si un nivel ridicat de Omega 3, 6 si 9, fiinf eficiente in scaderea poftei de mancare, cresterea energiei si reducerea acumularii de grasimi si arderea lor in acelasi timp.



Mangosteen


Beneficiile fructelor mangosteen


Fructul de mangosten a fost utilizat de multe secole în medicina populară din ţările Asiei de sud-est, din insulele Pacificului şi din India. În ultimii 30 de anii, numeroşi cercetători l-au studiat, încercând să-i descopere adevăratele calitaţi terapeutice. Pe primul loc se clasează faptul că acest fruct are cea mai puternică acţiune antiinflamatorie dintre cele cunoscute până acum în lume.
Produsele din mangosteen se prezintă sub forma de suc (concentrat sau nu), compoturi, siropuri, piure din fructe întregi sau extracte din coajă. Sucul are o culoare purpurie şi gust uşor astringent, datorat pigmenţilor din exocarp (xanthonelor), asupra cărora s-au efectuat numeroase studii.
- Boli cardio-vasculare: Fructul de mangosteen protejează muşchiul inimii şi menţine funcţionarea normală a sistemului vascular, fiind util în tromboze, arteroscleroză, nivelul ridicat al colesterolului şi a trigliceridelor şi hipertensiune arterială (prin acţiunea vasorelaxantă).
Boli digestive: diaree şi constipaţie (mangosteen contribuie la o bună funcţionare a intestinului gros), ulcer (grăbeşte vindecarea lui), refluxul gastroesofagian (prin reducerea cantităţii de acid şi prin protecţia mucoasei stomacale), boala Crohn, colite şi alte afecţiuni inflamatorii ale tractului gastro-intestinal. Fructul asigură o digestie corespunzătoare, creşte senzaţia de saţietate şi are acţiune utilă în curele de slăbire. În plus, el fortifică ţesutul conjuctiv al alveolelor dentare (util în paradontoză şi gingii inflamate) şi grăbeşte vindecarea după intervenţii stomatologice.
Boli nervoase: sucul este un tonic natural în boala Parkinson, Alzheimer, migrene, depresii (prin îmbunătăţirea stării psihice), anxietate şi chiar demenţă (prin reducerea inflamaţiei care distruge masiv neuronii).
Ortopedie: mangosteen reduce inflamaţia, durerile şi deformarea încheieturilor în artrită, dureri musculare şi articulare şi menţine flexibilitatea articulaţiilor.
Boli ale sistemului respirator: astmul, gripa, febra şi infecţiile cu bacterii de tip Salmonela, Stafilococus aureus, Mycobacterium tuberculosis (inclusiv cele rezistente la antibiotice), viruşi, ciuperci, paraziţi (viermi inelari) îşi pot găsi alinarea cu acest remediu.
Oftalmologie: mangosteen contribuie la păstrara unei activităţi optime a cristalinului şi a acuităţii vizuale, fiind util în glaucom şi cataracte.
Diabet: fructul reduce nivelul glicemiei în diabetul de tip 2, eficientizând acţiunea insulinei. Se cunosc cazuri de bolnavi de diabet care au putut renunţa la insulină folosind preparate care conţineau xanthone, tratament completat de reducerea greutăţii corporale.
Alte afecţiuni: sucul de mangosteen are efect anti-îmbătrânire, prin stoparea distrugerii oxidative produsă de radicalii liberi şi prin asigurarea nutrienţilor necesari desfăşurării unei activităţi normale a oganismului. De asemenea, el are şi efect antiseboreic şi antibacterian, util în acnee, dermatite şi psoriazis. Xanthonele din suc pot inhiba creşterea celulelor maligne cancerigene, asigurând protecţie prin limitarea distrugerilor oxidative a ADN-ului şi prin acţiunea antiinflamatorie locală.
Sucul are efect antihistaminic (util în alergii), ajută sistemul imunitar slăbit prin polizaharidele şi sterolii conţinuţi în fruct, ajută la o bună funcţionare a rinichilor prin reducerea inflamaţiilor vezicii urinare.


2 comentarii:

  1. Doar de Goji, Acai si Noni am auzit. Din pacate, unele nu cred ca se gasesc la noi si daca se gasesc sigur sunt prea scumpe pentru multi dintre noi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate, cam ai dreptate, Macy! deci..multi dintre noi vor ramane doar cu informatia citita, dar pe care nu o pot aplica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...